Het verhaal achter Healthy Socks

Het verhaal achter Healthy Socks

Khalid Hamdard, de oprichter van Healthy Socks, had iets wat al een tijdje aan hem knaagde: al zijn collega’s dragen dezelfde kleding. Omdat hij zelf werkzaam is op de OK draagt hij zelf meerdere dagen per week ziekenhuiskleding, de behoefte aan originele werkkleding werd dan ook steeds groter.

Op een dag kleedde hij zich na zijn dienst om, keek naar blauwe werkkleding en merkte toen op dat deze outfit wel wat meer fleur en kleur kon gebruiken. De sokken zijn het enige kledingstuk is waarmee je jezelf qua werkoutfit kan onderscheiden. Met dit gegeven in zijn achterhoofd kwam het idee van Healthy Socks tot stand.

De missie was gelijk duidelijk: meer kleur en vrolijkheid in de zorg en daarmee ook erkenning en herkenning creëren voor zijn vak en mede zorg professionals. Of je nou arts, medewerker of schoonmaker bent, met het dragen van Healthy Socks laat je zien dat jij trots bent op de zorgsector.

Naast erkenning en herkenning kan je met het dragen van Healthy Socks ook meer verbondenheid creëren binnen de afdeling waarop je werkt. Draag bijvoorbeeld de Laryngoscope sok samen met je collega’s van anesthesie.

Helaas lossen wij met het verkopen van sokken niet een van de grootste problemen op die de zorgsector heeft; het tekort aan personeel. Dit probleem is grootschalig en heeft veel effect op zowel het zorgpersoneel als op patiënten. Aangezien Khalid zelf in de zorg werkt, merkt hij geregeld wat voor effect het personeelstekort kan hebben. Het moment wat hem het best is bijgebleven was wanneer er een patiënt op zijn afdeling ter overlijden kwam doordat er op die dag niet voldoende personeel aanwezig was. Zodoende kwam hij met een idee om een app te ontwikkelen waarbij zorgprofessionals efficiënter ingezet kunnen worden.

Nu vraag je jezelf wellicht af; wat hebben sokken en een app met elkaar te maken? Van elke aankoop gaat er 10% van de verkoopprijs naar de ontwikkeling van de app.

Bij Healthy Socks wordt sinds 2020 aandacht geschonken aan het opvrolijken en verbeteren van de zorgsector.

 

Terug naar blog